Φωτογραφίες
Maravelias Apartments Studios
Maravelias Apartments Studios
Maravelias Apartments Studios
Maravelias Apartments Studios
Τοποθεσία

Η Σύμη είναι ένα μοναδικό νησί με σπάνια αρχιτεκτονική παράδοση και για το λόγο αυτό οι οικισμοί της έχουν χαρακτηρισθεί εδώ και χρόνια ως διατηρητέοι.

Ολόκληρη δε η Σύμη, αλλά και τα νησάκια που βρίσκονται γύρω από αυτήν, κηρύχθηκαν αρχαιολογικοί χώροι από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, αφού περιλαμβάνουν 159 θέσεις- χώρους και μνημεία- που καταγράφουν την ιστορία της περιοχής από την προϊστορική εποχή ως τα νεώτερα χρόνια.

Καθώς φτάνετε στο πανέμορφο λιμάνι της Σύμης, το οποίο βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, είναι σαν να αντικρίζετε τη ζωγραφιά ενός Βενετσιάνικου χωριού. Ένας ήσυχος κόλπος, περιτριγυρισμένος από καλοδιατηρημένα παραδοσιακά σπίτια, σε χρώματα λουλακί και ώχρα, το ένα δίπλα στο άλλο, τα οποία δημιουργούν μια αίσθηση αρμονίας γαληνεύοντας τις επιβλητικές και απότομες βουνοπλαγιές που υψώνονται πίσω τους.

Η Σύμη διακρίνεται από μία ρομαντική γοητεία που ενδυναμώνεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι δεν παρουσιάζει τις πολυώροφες τουριστικές εγκαταστάσεις και την υποδομή που μπορεί κανείς να συναντήσει σε κάποια άλλα νησιά της Δωδεκανήσου. Στη Σύμη θα απολαύσετε μαγευτικές παραλίες από βότσαλο, στις οποίες θα φτάσετε εκτός από οδικώς και με μικρά καϊκια τα οποία έχουν συχνά δρομολόγια. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Μοναστήρι του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη (έχει θαυμάσιες Βυζαντινές τοιχογραφίες και ξυλόγλυπτο τέμπλο).